Maloúpská vařečka

Malá Úpa 9. 10. 2021

Kromě polévky vám samozřejmě představí další krkonošské dobroty a regionální speciality. Stejně jako loni nebudeme trčet na jednom místě, ale hezky si celou Malou Úpu projdeme a tak nakouknete soutěžícím skoro až „do kuchyně“. Průběh soutěže Start bude průběžně mezi 9:30 a 13:00, takže nemusíte být načas, ale také si dejte pozor, aby na vás nějaká soutěžní polévka zbyla.
Startuje se u Galerie Celnice přímo na hranicích a končí se u hotelu Javor ve Spáleném Mlýnu, odkud se vrátíte připraveným „pendl“ busem zpět k autu. Celkem ujdete cca 5,5 km většinou z kopce.
Jaké polévky ochutnáte?
stánek č. 1 Pension Věra: Couračka z Kérkonoš
stánek č. 2 Pomezní bouda: Podzimní Dýňovka z Pomezní
stánek č. 3 Pivovar Trautenberk: Trautenberkova zelňačka (s klobásou a fazolemi, zjemněná zakysanou smetanou)
stánek č. 4 Penzion Blesk: Bramboračka
stánek č. 5 Horský penzion ČERNAVA: Černavská bramboračka
stánek č. 6 Chata Moravanka: Krkonošská zelňačka (s houbami a domácí klobásou)
stánek č. 7 Chata Sněženka: Slepičí vývar
stánek č. 8: Renerovka 93: Hajného myslivecká polévka (aneb když Anče není doma)
stánek č. 9: Krmelec u Kraví hory: Smetanová polévka z čerstvých lišek (a tymiánem a opečenou slaninou)
stánek č. 10 Penzion Sokolí boudy: Hladká Anča (s liškami, slaninou a krutony)
stánek č. 11 Horská chata U Kokrháče: Krkonošská hříbková
stánek č. 12 Hotel Javor: Jemná krémová česnečka (s hříbky) Hlavní kulinářská soutěž O Maloúpskou vařečku: hlasuje veřejnost, kdy na hlasovacím lístku určí 1.-3. nejlepší polévku. Ta polévka, která bude mít na konci nejvíce hlasů, vyhrává letošní vařečku. Soutěžící si odnese plaketu s vařečkou, kterou bude moci po celý rok vystavovat, šek na 2000 Kč a řád zlaté vařečky. Toto je nejprestižnější soutěž. Vařečka Sympaťačka: soutěžící nemusí mít nejlepší polévku, ale zaujme svoji pohostinností, stylem, pěkným chováním či výzdobou. Na hlasovací lístek napíšete číslo nejsympatičtějšího stánku. Profi vařečka: profesionální kuchaři budou hodnotit polévky svým přísným okem a z mnoha pohledů. A vyhlásí nejlepší polévku v kategorii Profi vařečka. Vložené kulinářské soutěže
Soutěž o největšího Pijáka (stanoviště č. 3, Pivovar Trautenberk) – průběžná soutěž o nejrychlejší vypití jednoho „half-yardu“ trautenberské jedenáctky. Nejrychlejší piják vyhrává. Vyhlášení v cíli u Horského Hotelu Javor.
Soutěž o nejdrsnějšího chill pepper Ohniváka (stanoviště č. 12 – cíl, Hotel Javor) – hromadná soutěž, ale je třeba se nahlásit na startu
Soutěž o největšího Jedlíka borůvkových knedlíků (stanoviště č. 12 – cíl, Hotel Javor) – hromadná soutěž, ale je třeba se nahlásit na startu

Maloúpská vařečka